Njerëzit e kënaqur nuk prishin jetën e të tjerëve

Prishtinë | 22 Dhj 2019 | 08:20 | Nga Ekonomia Online

Njerëzit që janë të kënaqur me ekzistencën e tyre, ata që kanë një ndërgjegje të pastër dhe që përballen me ditët me një buzëqeshje, nuk e shkatërrojnë jetën e të tjerëve, nuk kanë arsye të përpiqen të sabotojnë rrugët e njerëzve të tjerë.

Njerëzit e kënaqur me ekzistencën e tyre, me siguri nuk përpiqen as të shkatërrojnë jetën e të tjerëve. Shumë njerëz të cilët janë të mërzitur gëzojnë kur pengojnë të tjerët, duke i bërë ata të ndjehen të paaftë. Në realitet kjo sjellje pasqyron jetën e tyre të trishtuar, sepse ata që janë të lumtur nuk e humbasin kohën duke u përpjekur të sabotojnë ata që takojnë.

Me siguri do të humbnim një ditë të tërë nëse secili prej nesh fillon të llogarisë se sa njerëz përpiqen për të na distancuar nga qëllimet tona. Për fat të keq, shumë nuk kanë drejtim, ata nuk kanë asnjë ide se çfarë të bëjnë me jetën e tyre. Pra, në vend që të përdorin kohën e tyre për t’u rritur, ata preferojnë të provokojnë ata që bëjnë diçka produktive në një përpjekje për të minuar besimin e tyre.

Dhe është trishtuese, sepse çdo herë që jemi të lumtur për diçka të mirë, pothuajse nuk e shijojmë momentin për shkak të dikujt që përpiqet të minimizojë suksesin tonë. Dhe ai e bën atë qëllimisht, për të na ndotur me energjitë e tij negative. Dhe është e kuptueshme të ndihemi të zemëruar, por duhet të përpiqemi të jemi më të fortë, të buzëqeshim dhe të shkojmë përpara në rrugën tonë.

Në fakt, shumica e këtyre njerëzve nuk e kanë kuptuar ende atë që dëshirojnë në jetë, ata nuk e dinë se cilën rrugë të marrin, zgjohen në mëngjes dhe nuk dinë se për çfarë të buzëqeshin. Ata nuk janë armiq për t’u mposhtur, por njerëz që duhet të kërkojnë ndihmë për të mposhtur këtë pakënaqësi të përjetshme që i godet ata. Për veten tonë, ne nuk mund të bëjmë asgjë, por vetëm t’i injorojmë ato.

Dhe është e vërtetë, duhet shumë durim për të jetuar nën shoqërinë e tyre, por duhet të mendojmë se provokimet e tyre të vazhdueshme, gërmimet e tyre, janë një simbol i qartë i suksesit tonë, se po bëjmë diçka të mirë. Njerëzit të cilët janë të kënaqur dhe të fokusuar në vetvete zhvillojnë një forcë që nuk mund të shkatërrohet nga askush dhe që i sjell ato më afër qëllimit tjetër. Të frustuarit kanë ekzistuar dhe do të ekzistojnë gjithmonë, varet nga ne nëse do t’i lejojmë që të vjedhin paqen tonë apo jo.

Të ngjashme