Njerëzit me artrit rrezikohen më shumë për vdekje nga sëmundjet e zemrës

Prishtinë | 21 Kor 2019 | 15:43 | Nga Ekonomia Online

Njerëzit me artrit mund të kenë më shumë gjasa të vdesin nga sëmundjet e zemrës, sepse dhimbja e tyre e përbashkët ndalon ushtrimet e tyre, thonë shkencëtarët.

Një studim zbuloi se mundësia e vuajtjes së një problemi fatal të zemrës u rrit sa më gjatë që pacienti ishte diagnostikuar me artrit, njofton Klan Kosova.

Për shembull, duke jetuar me gjendje agonize për nëntë deri në 11 vjet, rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme me 16 përqind krahasuar me popullsinë e përgjithshme.

Mjekët kanë njohur shumë kohë që pacientët artritik mund të vazhdojnë të zhvillojnë sëmundje kardiovaskulare, të cilat mund të shkaktohen nga inflamacioni.

Arsyet mbeten të paqarta, megjithatë këta studiues sugjerojnë që artriti e bën të vështirë të jetë aktiv dhe një mënyrë jetese e ulur mund të çojë në trashje, një nxitës kryesor i problemeve të zemrës.

Të ngjashme