Pesë gjërat që nuk duhet t’ia thoni kurrë vjehrrës

Prishtinë | 24 Kor 2022 | 17:49 | Nga Ekonomia Online

Përveç disa rasteve, marrëdhënia midis nuses dhe vjehrrës është veçanërisht e famshme për shkak se shpesh ndërlikohet. Mbi të gjitha, këto janë dy gra që, megjithëse në mënyra të ndryshme, të dy e duan të njëjtin burrë dhe aspirojnë të jenë në qendër të vëmendjes së tij.

Nëse në një marrëdhënie idilike, vjehrra duhet të mësojë të lërë mënjanë një nuse e cila duhet ta vlerësojë atë për rritjen e burrit që do, në fakt realiteti shpesh është krejt i ndryshëm. Dhe në dekalogun e rregullave për një marrëdhënie të mirë midis dy palëve, nuk mund të mungojnë ato që kanë të bëjnë me gjërat që nuk duhen thënë kurrë vjehrrës. Në fakt, ka fraza që mund të lëndojnë shumë më shumë se të tjerët dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të shmangen edhe në momentet më kritike.

Pesë fraza potencialisht të rrezikshme që nuk duhet t’ia thoni kurrë një vjehrre

Mos ndërhyj

Është e vërtetë, një nga kritikat që u drejtohet më së shpeshti vjehrrave është ajo që lidhet me dëshirën e tyre për të shprehur gjithmonë një mendim për jetën në çift. Por heshtja e tyre e papritur mund t’i lëndojë dhe bezdisë. Është e rëndësishme të mbani mend se për to ka të bëjë me jetën e fëmijës që ato e deshën dhe e rritën. Nëse ka ndonjë mënyrë, zgjedhja e duhur mund të jetë përfshirja dhe dëgjimi i mendimit të saj. Nëse vërtet nuk mund ta bëni, mund të pretendoni ta bëni, duke vazhduar në rrugën tuaj.

Janë fëmijët e mi

Një frazë tjetër klasike që shpesh i thuhet vjehrrës dhe që mund të shkaktojë tensione vërtet të mëdha. Ky është veçanërisht rasti nëse kërkoni ndihmën e saj për të mbajtur fëmijët herë pas here. Duhet të mbahet mend se janë ende nipërit e mbesat e saj dhe se nëse ajo është gjithashtu pjesë e jetës së tyre, është më se normale që ajo të shprehë një mendim. Zgjidhja? Dëgjoni dhe nëse keni nevojë shpjegoni se për çfarë nuk jeni dakord. Të gjithë përpiqen ta përfshijnë gjithmonë atë.

Djali juaj preferon gatimin tim

Kjo është një goditje serioze për çdo nënë, veçanërisht nëse gjatë viteve ajo është marrë me përgatitjen e vakteve të shëndetshme dhe të shijshme për fëmijën e saj. Shmangia e konkurrencës është vërtet e dëshirueshme. Djali / burri, në fund të fundit, gjithashtu mund të shijojë të dy gatimet pa dëmtuar askënd.

Unë e njoh atë më mirë

Zakonisht kjo frazë përjetohet si një fyerje. Cila është arsyeja pse është vërtet më mirë ta shmangni atë. Të flasësh për ndonjë pikë që ti e njeh vërtet më mirë, pa e theksuar qëllimisht, mund të krijojë një lloj bashkëpunimi midis të dy palëve. Nga ana tjetër, hyrja në sfidë është gjëja më e gabuar.

Ju nuk e rritët atë në mënyrën e duhur

Akuzimi i një vjehrre për rritjen e gabuar të fëmijës ose përkëdheljen e tij është gjithmonë një veprim i keq. Në një goditje të vetme, si ajo ashtu edhe djali i saj janë ofenduar. Zgjedhje që absolutisht duhet të shmanget, sepse nuk çon kurrë në ndonjë gjë të mirë.

Marrëdhënia me vjehrrën nuk është gjithmonë e thjeshtë dhe të jetosh me të mund të jetë e vështirë. Sidoqoftë, nuk ka asnjë rregull që domosdoshmërisht të jetë negative. Të përpiqesh të vazhdosh me qetësi, të bësh miqësi me të është padyshim më mirë sesa e kundërta. Mbi të gjitha, ky është një person që mund të bëhet një mik i shkëlqyeshëm dhe një aleat i vërtetë. Po sikur ajo të mos ketë qëllim të jetë? Një luftë e ftohtë është shumë më mirë sesa të hysh në fushë me të gjitha armët.

Të ngjashme