Pesë mënyra për t’u qetësuar

Prishtinë | 29 Pri 2021 | 22:45 | Nga Ekonomia Online

Në jetën tonë të përditshme, ne jemi të ekspozuar ndaj shumë stresorëve dhe problemeve të jetës.

Problemet na bëjnë që gjithmonë të jemi nën presion të madh për ta kryer punën si duhet. Këto presione na bëjnë të kemi nevojë për t’u çlodhur në mënyrë që të mund ta kryejmë punën ditën tjetër.

Stresi dhe ankthi ndikojnë në shëndetin tonë mendor dhe fizik. Kjo kërkon një eliminim të plotë në mënyrë që ato të mos rezultojnë në disa sëmundje fizike.

Nëse doni të keni sukses në punën tuaj, duhet të rinovoni aktivitetin tuaj. Prish rutinën e përditshme për të shmangur zhgënjimin për shkak të ngarkesave të mëdha të punës dhe ngarkesave.

Relaksim respirator

Relaksimi i frymëmarrjes është një nga mënyrat më efektive për të hequr qafe stresin, ankthin dhe stresin nervor gjatë ditës së vështirë të punës.

Pra, gjeni një vend të qetë pa punë dhe ngarkesa dhe çdo siklet që rrit tensionin nervor. Vishni ndonjë rrobë ose këpucë të ngushtë. Uluni në një karrige të rehatshme. Pushoni kokën mbi të dhe merrni frymë thellë. Ngadalë tërhiqeni rregullisht për t’u çlodhur.

Bëni një banjë të ngrohtë

Merrni një banjë me avull të ngrohtë në disa sekonda dhe qëndroni për një kohë në ujë të ngrohtë, shkruan balanced living life. Bërja e kësaj pas një dite të gjatë pune ndihmon për t’u çlodhur dhe për të hequr qafe stresin dhe tensionin dhe për të eleminuar çdo problem.

Masazh.

Zhvillimi i shpejtë që ndodh në jetën tonë të përditshme dhe ekspozimi ndaj shumë problemeve psikologjike kontribuon në rritjen e tensionit, stresit dhe nervozizmit. Pra, duhet t’i jepni vetes kohë për t’u çlodhur.

Aroma të mira

Mbytja ka përfitime të mëdha në shëndetin dhe psikologjinë tuaj. Ju duhet të përdorni disa aroma të mira të tilla si temjan dhe vajra aromatike dhe mbytje. Erë që do të ndryshojë plotësisht gjendjen shpirtërore dhe do t’ju ndihmojë të kapërceni çdo krizë dhe çmim dhe çdo problem ndaj të cilit jeni të ekspozuar.

Të luash sporte

Ekspertët këshillojnë që të stërviteni, pasi sportet kontribuojnë në uljen e stresit. Ju mund të merrni pjesë në një klub shëndetësor për të praktikuar disa ushtrime të lehta në mëngjes që do të reflektohen gjatë gjithë ditës./ln

Të ngjashme