Presioni i lartë i gjakut në mesin e të ’30-ve, rrit rrezikun e vuajtjes nga çmenduria

Prishtinë | 21 Gus 2019 | 14:17 | Nga Ekonomia Online

Presioni i lartë i gjakut në mesin e viteve ’30 ngre rrezikun e rënies konjitive dhe çmenduri në jetën e mëvonshme, sugjerojnë studimet.

Ekspertët kanë paralajmëruar prej kohësh se ngritja e presionit të gjakut mund të ndikojë në funksionimin e trurit.

Por një studim i ri i udhëhequr nga University College London tregon se dëmi mund të bëhet dekada përpara se të shfaqen simptomat.

Ata besojnë se ka një “periudhë të ndjeshme” në moshën e mesme të hershme – afërsisht mes moshës 36 dhe 53 vjeç – në të cilën presioni i lartë i gjakut është veçanërisht i dëmshëm për trurin.

Të ngjashme