Problemet me vëmendje të zakonshme pas infektimit me Covid-19

Prishtinë | 01 Nën 2021 | 07:19 | Nga Ekonomia Online

Një pjesë e konsiderueshme e të mbijetuarve relativisht të ri të COVID-19 shfaqin mosfunksionim njohës disa muaj pas shërimit nga COVID-19, sipas një letre kërkimore të botuar në internet më 22 tetor në JAMA Network Open.

Jacqueline H. Becker, Ph.D., nga Shkolla e Mjekësisë Icahn në Mount Sinai në Nju Jork dhe kolegët hetuan shkallët e dëmtimit njohës në 740 të mbijetuar të rritur të COVID-19 (mosha mesatare, 49-vjeç), të cilët u trajtuan në ambiente spitalore ambulatore, urgjente ose spitalore (prill 2020 – maj 2021). Koha mesatare e vlerësimit nga diagnoza e COVID-19 ishte 7.6 muaj.

Studiuesit zbuluan se në analizat e rregulluara, pacientët e shtruar në spital kishin më shumë gjasa se pacientët ambulatorë të kishin dëmtime në vëmendje.

Krahasuar me pacientët ambulatorë, pacientët e trajtuar në departamentin e urgjencës kishin më shumë gjasa të kishin rrjedhshmëri të kategorisë së dëmtuar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme