Më vështirë të dashurojmë me kalimin e moshës

Prishtinë | 06 Jan 2021 | 23:50 | Nga Ekonomia Online

Dashuria është një nga përvojat themelore të jetës. Dashuria përcaktohet si një gjendje e këndshme e zgjimit emocional dhe fizik, nga ndërveprimi me dikë real apo të imagjinuar.

Por pse me kalimin e viteve njerëzit e kanë më të vështirë të bien në dashuri?

Keni krijuar identitetin

Kufijtë tuaj janë të përcaktuar në mënyrë të përkryer, ju e dini kush jeni dhe çfarë doni.

Nuk keni më shumë kohë për “lojëra”

Dashuria është e çmendur. Harxhoni shumë kohë me lojëra, jetoni ëndrrën dhe bëni gjëra që t’ju mbushin mendjen. Sa më shumë koha kalon aq më pak kohë keni për këto gjëra.

Ndjeni presionin e kohës

Dashuria është një gjendje në të cilën kufijtë hapësirë-kohë janë të mjegulluara. Pyesni dy të dashuruar se çfarë do të bëjnë nesër dhe ata do t’ju thonë se nuk e dinë. Por sa më shumë ajo rritet aq më e vështirë bëhet ora e shpëtimit.

Doni të ndihmoni njerëzit

Sa më shumë rriteni bëheni më të ndjeshëm ndaj nevojave të të tjerëve. Kjo është një gjë e bukur, por nuk është dashuria e vërtetë.

Jeni më të frikësuar

Tani, në çdo takim personi i nënshtrohet shqyrtimit të metave të tij. Ju jeni shumë më selektivë dhe keni akoma më shumë frikë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme