Pse njerëzit tradhtojnë në një marrëdhënie?

Prishtinë | 28 Shk 2021 | 00:48 | Nga Ekonomia Online

Kohët e fundit është bërë mjaft e zakonshme tradhtia në marrëdhënie.

Një psikolog, thotë se në 50% të marrëdhënieve, ekziston tradhtia, dh shpesh ajo mbetet një arsye e fortë e divorceve, ndaj dhe mendohet se për këtë shumë çifte po ndahen kohët e fundit.

Shumë shkencëtarë socialë dhe shumë psikologë besojnë se është pikërisht monogamia ajo që shihet si një kufizim nga shumica e njerëzve, ata thonë se kryesisht meshkujt, të cilët priren më tepër të tradhtojnë, e shohin si jonormale monogaminë, pra lidhjen me një person të vetëm për gjithë jetën.

Disa nga arsyet që një person mund të tradhtoj janë si mungesa e dashurisë, premtimet e kota, problemet me vetëbesimin, si dhe nëse një person është jostabil ne çdo aspekt të jetës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme