Rëndësia e mamografive të përvitshme

Prishtinë | 15 Sht 2020 | 08:11 | Nga Ekonomia Online

Gratë e reja që kanë histori familjare të kancerit të gjirit duhet të realizojne skanime vjetore në mënyrë që të kuptojnë se a janë të prekura nga kanceri më herët, ka sygjeruar një organizatë bamirëse.

Një studim i fundit ka treguar se kanceret u zbuluan më shpejt tek gratë e rrezikuara, 35-39 vjeç, kur kishin mamografi vjetore.

Skanimet nga NHS shpesh fillojnë në moshën 40 vjeç për gratë me histori familjare të kancerit.

Autorët e studimit thanë se duhej më shumë analiza për rreziqet, kostot dhe përfitimet e zgjerimit të programit të skanimit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme