Rregulli bazë që duhet të përdorni në fotografi

Prishtinë | 13 Gus 2018 | 19:35 | Nga

Teksa jeni duke menduar për të shkrepur një foto, sigurohuni që në aparatin tuaj, qoftë edhe atë celular të aplikoni ‘rregullin e treshit’.

Një është një ndër teknikat bazë jo vetëm në fotografi por edhe ne dizajn.

Si funksionon

Teksa keni aktivizuar “Rregullin e Treshit” (Rule of Thirds), objektin të cilin dëshironi ta fotografoni vendoseni gjithnjë në vijë, njësoj siç dhe ilustrohet në foto. Ndërsa kur fotografoni peizazhe, vijat do t’ju ndihmojnë të ndani elementë si deti, malet, qielli etj.

Duke përdorur këtë teknikë, ju do të përfitoni fotografi më cilësore dhe më atraktive.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme