Shenjat që paralajmërojnë çrregullimet hormonale

Prishtinë | 23 Tet 2022 | 00:55 | Nga Ekonomia Online

Progesteroni është një hormon i rëndësishëm i cili është thelbësor për fertilitetin e një gruaje dhe mbajtjen e një shtatzënie të shëndetshme.

Nëse nivelet e estrogjenit janë shumë të larta, kjo mund të rezultojë në nivele të ulëta të progesteronit, i cili mund të ndikojë në shëndetin riprodhues të një gruaje.

Një test i thjeshtë i gjakut mund të kontrollojë nivelin e progesteronit. Por, ka disa shenja të nivelit të ulët progesteronit:

1. Sëmundje kronike inflamatore të sistemit riprodhues.

2. Sëmundje e sistemit hypothalamic dhe hipofizës

3. Abort ose një ujëvarë çekuilibri hormonal

4. Vështirësi për të ngelur shtatzënë
5. Vështirësi për të mbajtur shtatzëninë

6. Cikël i parregullt menstrual

7. Gjakderdhje para ciklit

7. Mosfunksionimi i veshkave

Për të eliminuar shkaqet e niveleve të ulëta të progesteronit duhet të konsultoheni me mjekun për të ndjekur terapi me ilaçe që përmbajnë hormone. Përdorim më të zakonshëm gjejnë utrozhestan, duphaston gjithmonë me rekomandimin e mjekut.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme