Shtatë mënyra si të fitoni respektin tek fëmijët tuaj problematikë

Prishtinë | 19 Kor 2019 | 11:29 | Nga Ekonomia Online

Shpesh dëgjojmë se fëmijët e këtij brezi janë shumë kokëfortë dhe se acarohen lehtë.

Por të disiplinosh fëmijën në fund të fundit nuk duhet të jetë një detyre edhe kaq e vështirë, pasi ju jeni më i madh në moshë, keni parë më shumë në jetë dhe padyshim dini më shumë.

Keni autoritetin e plotë ligjor dhe moral t’i përcaktoni disa kufij fëmijës suaj.

Sipas shije.al këtu gjeni disa nga pikat kryesore që duhet t’i keni parasysh në çdo moment. Me siguri do ju ndihmojnë shumë!Ruani qetësinë dhe mos reagoni më shumë sesa duhet

Vendoseni veten në vendin e tyre

Diskutoni pritshmëritë tuaja me ta

Vendosni limite duke i paralajmëruar për pasojat

Mund t’i jepni atyre përgjegjësi të vogla që u japin kurajë dhe besim në vetvete. Ndëshkimin fizik tani duhet ta hiqni nga mendja.

Kërkoni respekt.

Është e rëndësishme që ata të kuptojnë pozitën tuaj si prind dhe të qëndrojnë brenda kufijve të tyre. 

Duke ndjekur atë që keni thënë vazhdimisht, do të fitoni besimin e fëmijëve tuaj.

Bëhu një model për ta. E fundit por jo më pak e rëndësishme, praktikoni atë që predikoni. Mbani mend, fëmijët tuaj gjithmonë ju shohin!

Të ngjashme