Si ndikon gjumi në peshën tuaj?

Prishtinë | 23 Kor 2018 | 17:50 | Nga

Gjumi është tejet i rëndësishëm për shëndetin tuaj, ndër të tjera edhe për peshën. Varësisht sa kohë kaloni në gjumë mund të humbisni apo të fitoni kilogramë.

Sipas shkencëtarëve, nëse shtoni orët e gjumit, atëherë humbisni në peshë. Hulumtuesit zbuluan se personat që shtojnë orët e gjumit, reduktojnë sasinë e sheqerit. Në këtë mënyrë, ju do të humbini në peshë. Dhe në rast se do të flini më pak, atëherë është vërejtur e kundërta.

Në studim morën pjesë një grup të rriturish të cilët fjetën më shumë orë se zakonisht.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme