Si ta kapërceni një ndarje? Përjetojeni fundin e një marrëdhënieje si një mundësi për veten tuaj

Prishtinë | 16 Tet 2021 | 23:56 | Nga Ekonomia Online

Sipas psikoterapistes Katherine Woodward, duhet të punoni me veten për të mësuar se si të kapërceni prishjen e marrëdhënieve. Të gjithëve u ndodh herët a vonë të hasim në një lidhje që përfundoi keq, ndoshta as për fajin tonë, por thjesht sepse gjërat duhej të shkonin në një mënyrë tjetër.

Duke thënë këtë, megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se përballja me një ndarje në fushën e dashurisë nuk është kurrë një gjë e thjeshtë edhe për njerëzit më të aftë për ta bërë atë. Duhet të mësosh të ecësh përpara.

Është thelbësore të shijoni një jetë të plotë dhe të lumtur, të aftë për t’ju dhënë gëzime dhe kënaqësi të mëdha. Prandaj duhet të jemi në gjendje të mësojmë se kemi gabime, por gjithashtu kemi merita kundër një dashurie të kaluar: kur një histori përfundon, faji është rrallë i një partneri të vetëm, por është më e lehtë të ndahet në dy.

Mësoni të pranoni që veprimet tuaja korrespondojnë me një reagim të barabartë dhe të kundërt, është hapi i parë për të filluar së qeni vërtet një individ i lirë dhe i aftë për të jetuar jetën e tij.

Pra, mësoni të merrni përgjegjësinë ndaj njerëzve të tjerë dhe gjithashtu do të jeni në gjendje të jeni një person shumë më i qetë në të njëjtën kohë.

Mësimi për të menaxhuar emocionet tona është hapi i dytë për të qenë në gjendje të dalim nga një marrëdhënie e prishur: dekurajimi dhe trishtimi janë mëse normale dhe nuk duhet të përpiqeni t’i shmangni ato me çdo kusht, por duhet të siguroheni që këto të mos ju pengojnë në vazhdimësinë e rrugës tuaj.

Për disa njerëz mund të jetë më e lehtë, ndoshta sepse janë rritur në familje me prindër të ndarë ose të divorcuar dhe për këtë arsye kanë një ide të ndryshme se cili është fati i një marrëdhënie dashurie. Në çdo rast, pranimi është një hap thelbësor për të rimarrë kontrollin e jetës tuaj dhe për të rimarrë interesat që mund të keni lënë mënjanë në favor të ish-partnerit tuaj.

Mësoni të përjetoni fundin e një marrëdhënieje si një mundësi për veten tuaj

Kur diçka përfundon, shpesh hapen mundësi, në fund të fundit thënia e famshme thotë: kur një derë mbyllet, një tjetër hapet. Nëse mendoni për këtë, do të kuptoni se nuk është aspak e parëndësishme siç u tha sepse sa herë që diçka del jashtë kontrollit, fati juaj ndryshon, ekzistenca juaj ndryshon dhe ju mund të kontaktoni me përvojat që më parë ishin të mbyllura për ju. Për ta bërë këtë, megjithatë, është e rëndësishme të jeni në gjendje të punoni me veten tuaj për t’u bërë një person më i mirë, duke u rritur si individ. Asnjëherë mos dyshoni në vetëvlerësimin tuaj edhe nëse marrëdhëniet tuaja të kaluara nuk shkuan ashtu siç e kishit imagjinuar. Nuk është cilësia e marrëdhënieve që thurni ajo që përcakton vlerën tuaj si individ.

Njihni dhe vlerësoni veten, por gjithashtu përpiquni të ekspozoheni në aventura të reja.

Vetëm duke lënë zonën tuaj të rehatisë do të jeni në gjendje të përjetoni momente të afta për t’ju dhënë gëzim dhe shpresë dhe t’ju bëjnë të takoni njerëz të rinj.

Qëndrimi aktiv është pikërisht sekreti pas një ndarjeje. Mos hiqni dorë kurrë nga një mbrëmje apo takim i këndshëm vetëm nga frika se mos jeni pranë tij. Kjo fjali e fundit na çon në një gjë tjetër të rëndësishme për ta vënë në praktikë: mësoni të edukoni emocionet tuaja duke mos shmangur ato negative. Ajo që duhet të bëni është t’i pranoni dhe të zbuloni se si t’i përdorni ato për të përmirësuar ekzistencën tuaj të përditshme.

Nëse jeni në gjendje t’i zbatoni këto këshilla në praktikë, gjithashtu do të jeni në gjendje të transformoni jetën tuaj për mirë dhe të kapërceni ndarjen tuaj të fundit me ish-partnerin. Të jetosh një jetë të plotë është e thjeshtë edhe nëse qeniet njerëzore duken pothuajse të prirura natyrshëm të trishtohen dhe të ndihen viktima të ngjarjeve, kur në vend të kësaj ata thjesht mund të marrin kontrollin dhe t’i përballojnë ato kokë më kokë.

Të ngjashme