Si të ndaloni së shtrënguari dhëmbët gjatë natës?

Prishtinë | 17 Gus 2018 | 18:45 | Nga

Pyesni vetën pse zgjoheni me një nofullë të lënduar ose një dhimbje koke çdo mëngjes?

Ka mundësi që të dyja janë të lidhura me faktin që ju i shtrëngoni dhëmbët gjatë gjumit, transmeton Klna Kosova.

Kjo dukuri që ndodh derisa jeni duke fjetur është e njohur si bruksizëm (shtrëngim i dhëmëve) e kjo ndodh kur muskujt e fytit pushojnë gjatë natës dhe bllokojnë rrugët e frymëmarrjes duke ndërprerë atë.

Më poshtë gjendi disa këshilla:

Shmangni kafeinën dhe alkoolin!

Zvogëloni nivelin e stresit në jetën tuaj!

Mos i përtypni gjërat e forta që nuk janë ushqime (lapsat, syzet)

Konsumoni kalcium dhe magnez në shujtat tuaja!

Relaksohuni para gjumit!

Merrni mbrojtëse dhëmbësh (të rekomanduar nga dentisti)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme