Studim: Fëmijët trashëgojnë ankthin nga prindërit

Prishtinë | 31 Kor 2018 | 16:54 | Nga

Fëmijët mund të trashëgojnë tiparet e trurit nga prindërit e tyre në ankth, duke i bërë kështu të kenë predispozita që të vuajnë nga i njëjti çrregullim mendor.

Psikologet kanë shikuar për një kohë të gjatë modelet e ankthit në familje dhe shumica e studimeve tregojnë se kjo gjendje është më shumë e fituar se sa e trashëguar.

Mirëpo një ekzaminim i ri i strukturës së trurin tek familjet e majmunëve në ankth, ka identifikuar të paktën një qark të trurit të trashëguar që luan rol të rëndësishëm në këtë çrregullim mendor.

Shkencëtarët kanë gjetur se prindërit që ishin në ankth dhe fëmijët e tyre kanë lidhjet të njëjta jo të zakonshme në mes të pjesëve të trurit, gjë që i bën pasardhësit të vuajnë nga çrregullimi i njëjtë përgjatë jetës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme