Studimi amerikan: “Selfie”, çrregullim mendor

Prishtinë | 11 Dhj 2019 | 16:06 | Nga Ekonomia Online

Sipas një studimi amerikan, selfiet nuk janë vetëm një manifestim i epokës dixhitale, por një shfaqje e vërtetë e problemeve mendore.

Bërja e një selfie tregon një mungesë të vetëvlerësimit dhe boshllëqeve në jetën intime. Le të shohim se si mund ta masim nivelin e këtij shqetësimi mendor.

Selfies ose vetë-portretet që bëhen për tu publikuar në rrjetet sociale janë një dukuri e vërejtur gjerësisht nga shumë studiues.

Nga Amerika vjen lajmi që selfiet janë një manifestim i problemeve mendore, të paktën sipas Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë. Lloji i sëmundjes quhej ‘Selfite’.

Sipas studiuesve, ata që vuajnë nga vetëvlerësimi janë goditur nga një nevojë e fortë për të publikuar fotografi të vetë-gjeneruara në rrjetet sociale, por siç shkruan oranews, kjo praktikë kryhet për shkak të mungesës së vetëvlerësimit dhe për të kulmuar më tej me mbushjen e boshllëqeve në jetën intime.

“Shoqata Psikiatrike Amerikane gjithashtu ka dhënë një kontribut të vlefshëm për të vlerësuar nivelin e” sëmundjes “.

“Selfit Borderitis” është një sëmundje ku personi bën të paktën 3 selfie në ditë, por nuk i publikon ato në rrjete.

Aktualisht nuk ka ndonjë zgjidhje të këtij çrregullimi, por duket se ka gjasa që ajo të jetë përmirësuar, falë një terapie në grup, njofton Klan Kosova.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme