Studimi vërteton, qeshja ndikon në psikologjinë e njeriut

Prishtinë | 19 Nën 2021 | 07:05 | Nga Ekonomia Online

Buzëqeshja me të vërtetë mund t’i bëjë njerëzit të ndihen më të lumtur, sipas një studimi të ri.

Psikologët amerikanë kanë shikuar rreth 50 vjet të të dhënave për të testuar nëse shprehjet e fytyrës mund të çojnë njerëzit të ndiejnë emocionet që lidhen me ato shprehje.

Ata gjetën buzëqeshje duke bërë njerëzit të ndiheshin më të lumtur, duke ndikuar tek ata që ndjehen më të zemëruar, dhe të trishtuar.

Megjithatë, efektet nuk janë shumë të forta dhe kërkuesit paralajmërojnë se kjo duhet vështirë të mbahet si një mënyrë për të kompensuar kushtet negative të shëndetit mendor si depresioni.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme