Të dashurohesh në kolegun, si duhet të silleni?

Prishtinë | 03 Shk 2022 | 00:21 | Nga Ekonomia Online

Në zyrë gjithmonë ndodhin surpriza. Ne jemi përpara PC dhe jemi njohur me një koleg të ri. Menjëherë dëgjojmë fluturat në stomak: ai na duket i bukur. Për fat të keq, veshja e re që e shton figurën tonë ka mbetur në shtrat në favor të një palë xhinseve të zbehura. Shtrëngojmë duart, harrojmë atë që ne po bëjmë dhe qëndrojmë fshehurazi duke e shikuar atë gjatë gjithë ditës. Diagnoza është e qartë: ne jemi në rrezikun më të lartë të gatuar për të sapoardhurin. Në këtë pikë, si të shmangni gafën duke u bërë tallja e vajzave të punës dhe mbi të gjitha si ta bëjmë për vete kolegun?

Gjetja e një aleati – Kur përpiqemi të tërheqim një koleg, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të na informojë për jetën e tij sentimentale. Shmangim pyetjen e papërshtatshme dhe kërkojmë ndihmë nga disa miq. Dashuritë e fundit, tregimet e dashurisë të shpenzuara me bashkëpunëtorët e mundshëm … Ndihmësi ynë duhet të bëhet besimtari i tij i parë sepse çdo gjë mund të shërbejë për të njohur më mirë preurin.

Njohja e pasioneve të tij – Kur jemi në mesin e kolegëve të lirë të bisedojmë për të zbuluar interesat e tij. Në fakt, joshja nga dikush nuk do të thotë se hobi i tij është në përputhje me tonat. Cili është libri juaj i preferuar? A i pëlqen të gatuajë apo të luajë sportive? Dhe në qoftë se teatri është pasioni i tij pse të mos i propozoni për një shfaqje ta shihni bashkë? Nëse qëndroni në tema neutrale, strategjia më e mirë është që të pyesni drejtpërsëdrejti palën e interesuar: thjesht shpikni një bisedë joformale, ndoshta gjatë pushimit të drekës ose përpara një kafeje.

Je i sigurt që nuk është i zënë? – Nëse zbulojmë se kolegu ynë është i angazhuar tashmë kemi dy rrugë për të ndjekur. Ne mund të presim dhe të marrim një hap prapa, ose të vendosim ekuilibër. Në çdo rast duhet të reflektojmë: pasiguria fillestare kalon shpejt. Nëse vendosim, megjithatë, që është më mirë të shmangemi, ne largohemi dhe nuk shkojmë në drekë me të për njëfarë kohe. Sikur të thosha: larg nga oqeanet, larg nga zemra. Por nëse vendosni të hidhni vetveten, ju vetëm duhet të përdorni armët tuaja të joshjes.

Ndryshoni pamjen tuaj – Vishuni bukur, kurohuni, por bëni kujdes që të viheni re shumë. Në këtë mënyrë ju do të shmangni sikletin që duhet t’i përgjigjeni pyetjeve si: “Pse jeni të përgatitur këtë mëngjes?” ose “Ku do të shkosh që je veshur aq bukur?”.

Vepro me kujdes – Të dashurohesh me një koleg mund të krijojë frikë dhe shqetësime dhe ne duhet të përpiqemi të mos e bëjmë veten të vihet re. Nuk duhet ta shohim gjatë gjithë kohës, ne gjithmonë bëjmë ftesa të përgjithshme në zyrë. Dëshiron të pish kafe në kompaninë e tij? Pyetni me zë nëse dikush dëshiron të vijë në makina dhe vetëm pasi të afrohet me stacionin e tij duke e quajtur atë me emër. Nëse jeni të bindur dhe doni të mosbalanconi veten, vazhdoni me hapa të vegjël.

Mendoni për karrierën tuaj – Mos bëni kompromis për punën tuaj. Kurrë mos lejoni që një marrëdhënie romantike të ndikojë në karrierën tuaj. Nëse ai është eprori juaj ekziston edhe rreziku që kolegët e tij do të shohin ty vetëm si dikush që dëshiron të përmirësojë pozitën e tij të punës.

Darka e zyrës: Ne e takuam kolegun tonë, e dimë se ai është i vetëm dhe ka interes nga ana e tij: mund të guxojmë pak më shumë. Gjatë një darke tipike me kolegët, le të ulemi pranë ulëses së tij. Në fund të mbrëmjes ne e ftojmë që të ketë një pije, por kujdes të mos vihet re nga të gjithë kolegët.

Të jesh gati për gjithçka – Të dashurohesh me një koleg është gjithmonë një çështje delikate. Ne duhet të jemi të sigurt për atë që do të takojmë dhe kemi menduar nëse është e mundur të kompromentojmë punën dhe marrëdhëniet midis kolegëve. Pra, shumë dashuri kanë lulëzuar në zyrë dhe pasi ta keni pushtuar një, kujdes mos e lejoni të ikë.

Më mirë privatësi? – Nëse historia është e suksesshme, por nuk ndjeheni gati për ta bërë publike mes kolegëve në zyrë, zgjidhni rrugën e konfidencialitetit: nëse nuk ndihemi gati për të ndarë historinë tonë, më mirë t’i besojmë instinktet e tyre. Me siguri është më mirë të mbash sekret nëse dyshojmë se historia është e keqe, gjë që mund të shkaktojë dyshime për favorizim dhe më pak efikasitet nga ana juaj. Sidoqoftë, kodi i sjelljes dekurajon qëndrimet e besimit të tepruar dhe, mbi të gjitha, në aspektet strikte të ndara nga ato personale.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme