Të ecësh 9,000 hapa në ditë ju mbron nga sëmundja Alzheimer

Prishtinë | 17 Kor 2019 | 19:30 | Nga Ekonomia Online

Duke ecur 8.900 hapa në ditë mund të mbrojë trurin nga dobësimi dhe humbja e indit të trurit nga sëmundja e Alzheimerit, sipas një studimi.

Studiuesit zbuluan lëvizjen e njerëzve të moshuar dhe matën nivelet e një proteine të lidhur me Alzheimer për të përpunuar lidhjen.

Sipas studiuesve ushtrimi duhet të përdoret së bashku me ndërhyrje të tjera shëndetësore të zemrës, si ulja e kolesterolit, heqja e duhanit dhe humbja e peshës.

Përmirësimi i rrjedhjes së gjakut ka qenë i lidhur me mbrojtjen e trurit në të kaluarën dhe njerëzit me çmenduri shpesh zbulohen se kanë zvogëluar rrjedhjen në tru, potencialisht duke e vdekur atë me oksigjen dhe lëndë ushqyese të rëndësishme dhe duke e ngadalësuar dobësimin, njofton Klan Kosova.

Të ngjashme