Të flini në anën e majtë ju bën mirë për shëndetin

Prishtinë | 21 Jan 2020 | 20:02 | Nga Ekonomia Online

Gjumi është një nga aktivitetet më të dobishme në botë pasi zvogëlon stresin dhe ju lejon të rikuperoni energjinë e humbur gjatë ditës.


Në veçanti, ekziston një pozicion i aftë të ketë efekte shumë më pozitive sesa të tjerët. Më poshtë po rendisim pesë përfitimet e shëndetit tuaj nëse flini në anën e majtë.

1.Promovon kullimin limfatik – Ana e majtë e trupit është vendi ku ndodhet zemra dhe në këtë pjesë është përqendruar aktiviteti limfatik. Gjumi në këtë mënyrë, pra, favorizon kullimin e lëngjeve, siç janë proteinat, lëngjet dhe lipidet.

2.Lehtëson tretjen – Fjetja në anën e majtë gjithashtu ndihmon që mëlçia, stomaku, pankreasi dhe fshikëza të funksionojnë më mirë. Në fakt, acidet dhe yndyrnat neutralizohen më mirë.

3.Stimulon pastrimin e trupit – Valvula ileocecal është e vendosur në anën e majtë të trupit dhe, duke fjetur në një pozicion specifik, mbeturinat trupore të trupit stimulohen më lehtë për të kaluar nga zorra e vogël në zorrë të madhe.

4.Lehtëson punën e zemrës – 80% e zemrës është në anën e majtë të trupit. Për të lehtësuar funksionimin e limfës së kulluar, prandaj është e rëndësishme të shtriheni në anën e majtë.

5.Ndihmon shpretkën – Më në fund, ky pozicion i “mrekullueshëm” ndihmon funksionimin e sistemit limfatik dhe filtrimin e gjakut. Arsyeja? Duke qëndruar në anën e majtë, lëngjet lëvizin më lehtë drejt shpretkës.

Të ngjashme