Testimet e syrit mund të paralajmërojnë çrregullimet mendore

Prishtinë | 25 Kor 2018 | 13:39 | Nga

Një testim i thjeshtë i syve mund të ndihmojë që të parashikoni rrezikun për zhvillimin e çrregullimeve mendore.

Këto testime zakonisht zhvillohen për të shikuar shenjat e hershme të problemeve me sy, duke analizuar indet prapa syrit-retinën.

Tani shkencëtarët kanë gjetur se personat me retinë më të hollë kanë më shumë gjasë që të kenë probleme me memorien dhe arsyen.

Hulumtuesit besojnë se testimet mund të përdorën për të shikuar shenjat e hershme për çrregullime mendore.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme