Apeli lë në fuqi një aktakuzë për krime lufte

Prishtinë | 16 Kor 2018 | 14:43 | Nga

Gjykata e Apelit e Kosovës, e ka lënë në fuqi aktvendimin e Gjykatës Themelore në Prizren, të 14 qershorit, me anë të të cilit ishin refuzuar si e pa bazuar ankesa e të pandehurit D.T. për hedhje të aktakuzës dhe kundërshtim të provave.

Sipas aktakuzës se Prokurorisë Speciale, e cila ka marrë miratimin e shkallës se parë D.T. po akuzohet për shkak të dy veprave panele “Krime lufte kundër popullsisë civile në bashkëkryerje”.

Gjykata e Apelit e Kosovë, vlerëson se Gjykata e shkallës së parë, ka vepruar drejt kur i ka refuzuar kërkesën e mbrojtësve të pandehurve për hedhjen e aktakuzës si të pabazuar.

Po ashtu Gjykata e Apelit, e ka refuzuar si të pa bazuar ankesën e të pandehurit kundër aktvendimit mbi vazhdimin e masës së paraburgimit për dy muaj, të datës 26 qershor.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme