Grevë një orëshe më 12 maj, SBASHK ka një apel për prindërit dhe nxënësit

Prishtinë | 10 Maj 2022 | 11:05 | Nga Ekonomia Online

“Të nderuar prindër dhe nxënës siç e dini edhe ju SBASHK-u ka kohë që bashkë me sindikatat  tjera kemi paralajmëruar veprime sindikale pasi që Qeveria e Kosovës, edhe përkundër angazhimeve tona të shumta e dërgimit të ftesave për takime, me qëllim që kërkesat tona legjitime të gjejnë zgjidhje përmes dialogut, nuk  është përgjigjur dhe nuk ka shprehur vullnet për takime e angazhime të përbashkëta”. Kështu është thënë në një komunikatë për medie nga SBASHK-u.

“Duke u angazhuar që të mos dëmtohet procesi mësimor organizuam protestën e 8 prillit, që ishte ditë pushimi, dhe me arsye pritem që Qeveria  do ta kuptojë realitetin e do të nis me dialogun e mirëfilltë, por kjo nuk ndodhi dhe prandaj duke u bazuar në zërin e anëtarësisë  jemi të detyruar të vazhdojmë me veprime sindikale dhe njëri prej tyre është edhe greva njëorëshe më 12 maj  në tërë sistemin arsimit, që nga çerdhet e deri në Universitete. Pasi që ora e parë e punës në çerdhe, shkolla dhe universitete do të jetë grevë më 12 maj ju drejtohemi me apelin për mirëkuptim prindër  dhe nxënës të dashur duke ju lutur që më 12 maj  fëmijët në çerdhe t’i dërgoni një orë më vonë krahasuar me orarin e ditëve tjera. Po ashtu edhe në shkolla  fëmijët le të nisen  për të arritur me kohë për në orën e dytë të mësimit. Këtë apel dhe lutje  prindër të nderuar po e bëjmë për hir të sigurisë së fëmijëve tuaj”.

“Kërkojmë mirëkuptim edhe nga studentët sepse  administrata  dhe stafi tjetër në grevë do të jenë nga ora 10 deri në orën 11”.

Të angazhohemi e të urojmë bashkë që Qeveria të angazhohet sinqerisht që në takime përmbajtjesore me sindikatat të ofroj zgjidhje të  pranueshme  për kërkesat legjitime në mënyrë që të mos ketë nevojë  për protesta e grevë të përgjithshme, për çka SBASHK dhe sindikatat tjera janë duke u përgatitur sepse  ky është vullneti dhe zëri i anëtarësisë.

Të ngjashme