MASHT-i ka korrigjuar tekste që nuk do të kenë përdorim në shkolla

Prishtinë | 06 Mar 2017 | 09:39 | Nga

Jo vetëm që nuk do të kenë përdorim afatgjatë, por edhe korrigjimi i bërë nga Ministria e Arsimit, e Shkencës dhe e Teknologjisë, sipas Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm, nuk ka arritur t’i evitojë mangësitë përmbajtesore në librat shkollorë.
Gjatë auditimit të procesit të rishikimit të teksteve shkollore, ZAP-i ka vërejtur se ndërhyrjet kanë qenë kryesisht teknike.

Shkaku i ndryshimeve të pakta që janë bërë në tekste, si dhe fakti se përmirësimet e bëra në pjesën më të madhe kanë të bëjnë me gabimet drejtshkrimore dhe gramatikore, vendimi i MASHT-it që të ribotojë të gjitha tekstet shkollore për vitin 2016-17 është cilësuar i nxituar nga ZAP-i. Kostoja e ribotimit ka qenë afro 7 milionë euro.

MASHT-i pas presionit publik vitin e kaluar ka themeluar një këshill për rishikimin e teksteve shkollore, por të cilat tekste nuk mund të përdoren, meqë në vitin shkollor 2017-2018, do të nisë zbatimi i kurrikulës së re.

Në raport thuhet se ka ende stoqe me tekste të vjetra dhe se nuk është analizuar se cilat tekste kanë pasur nevojë të ribotohen. (Koha Ditore)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme