Nagavci pas kërkesës së SBASHK-ut: Kërcënimet duhet të marrin fund

Prishtinë | 29 Pri 2021 | 19:08 | Nga Ekonomia Online

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, ka reaguar pasi Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, ka kërkuar pagesë shtesë edhe për mësimin plotësues që parashihet të mbahet.

Nagavci e ka arsyetuar vendimin për mësim plotësues duke thënë se nxënësit kanë ngecur në mësime për shkak të situatës me COVID-19 dhe se për më tepër, një gjë e tillë parashihet me legjislacionin në fuqi.

Ndërkaq, ka fajësuar edhe SBASHK-un për rezultatet e ulëta në arsim teksa ka shtuar se ndikimet partiake dhe vendimet e nënshkruara në kohë fushatash e kanë degraduar arsimin.

“…gjendjen në arsim nuk e kemi aspak të mirë dhe jo rastësisht jemi në një situatë të tillë. Ndikimet partiake e vendimet e nënshkruara në kohë fushatash janë arsyeja kryesore që e kanë degraduar arsimin”, ka thënë ajo.

“Fatkeqësisht për rezultatet e ulëta në arsim përgjegjës janë edhe SBASHK-u si përfaqësues të mësimdhënësve. Prandaj, është koha për punë sepse të gjithë e kemi obligim ta mbrojmë interesin më të mirë të fëmijëve. Kërcënimet e ikja e përgjegjësisë na kanë dëmtuar shumë. Kjo duhet të marr fund”.

Nagavci ka thënë se pret që institucionet e arsimit të respektojnë vendimin për mësimin plotësues, ndërsa tendencat për ta penguar atë i ka quajtur dashakeqe.

“Si ministre e Arsimit pres që DKA-të, shkollat e mësimdhënësit ta respektojnë vendimin për mbajtjen e mësimit plotësues për ata fëmijë që kanë pasur ngecje gjatë kësaj periudhe. Çdo tendencë për të penguar punën me nxënësit që kanë ngecje, është dashakeqe dhe e papranueshme”, ka shkruar ministrja në Facebook.

Ndërsa, ka cituar ligjin i cili thotë se ”në rast se vërehen mangësi në zbatimin e kurrikulumit, Ministria mund të kërkojë zbatimin e mësimit shtesë ose alternativ”, Nagavci ka shkruar se mësimdhënësit duhet ta ndjejnë veten me fat që vazhdojnë punën në kohë kur shumë i kanë humbur vendet e punës.

“Në këtë kohë kur shumë njerëz i kanë humbur vendet e punës për shkak të pandemisë jo vetëm në Kosovë por gjithandej në botë, mësimdhënësit duhet ta ndjejnë veten me fat që janë në marrëdhënie pune”, ka shtuar Nagavci.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme