Nagavci shkon tek shkolla që i anashkaloi fëmijët e komuniteteve në “Festën e Abetarës”

Prishtinë | 18 Maj 2022 | 15:16 | Nga Ekonomia Online

Ministrja e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci, ka shkuar tek shkolla “Xhemajl Kada” në Pejë për të marrë informacione lidhur me rastin ku disa fëmijë të komuniteteve romë, ashkali dhe egjiptiane, ishin anashkaluar nga kremtimi i “Festës së Abetarës”.

Nagavci ka reaguar dje për rastin në fjalë duke shprehur shqetësimin e thellë.

“Si ministre e MASHTI shpreh shqetësimin e thellë për rastin e raportuar në medie si diskriminues për pjesëmarrjen e nxënësve nga komunitetet: rom, ashkalinj dhe egjiptas në aktivitetin e sotëm të Festës së Abetares, në Pejë!”,

Të ngjashme