Nga dhjetori, UBT fillon Shkollën Përgatitore për Doktoraturë

Prishtinë | 01 Dhj 2017 | 11:43 | Nga

 Për herë të parë që nga themelimi i UBT-së, ky institucion do të fillojë organizimin e shkollës përgatitore për zhvillimin e studimeve të doktoraturës.

Kjo shkollë do të fillojë funksionimin me qëllim të zhvillimit të aftësive të kandidatëve dhe përgatitjen e tyre në aspektin shkencor, për aplikim të suksesshëm në studimet e doktoraturës.

 Rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi theksoi rolin dhe nevojën për themelimin e një shkolle të tillë , teksa shpërfaqi modulet e programit, shqyrtimet e literaturës relevante dhe metodologjinë e punës.

Sipas Hajrizit, targeti kryesor i kësaj shkolle do të jetë stafi dhe studentët e UBT-së, të cilët i kanë përfunduar studimet themelore, por edhe studentë dhe individë të tjerë nga Kosova dhe regjioni.

“Kosova ka nevojë dhe kërkesë të madhe për organizimin e trajnimeve të tilla, andaj tashmë UBT po e krijon këtë mundësi dhe do t’i përgatisë profesionalisht kandidatët për studimet e doktoratës”, tha Hajrizi.

 Shkolla e Doktoratës do të zgjasë shtatë module dhe fillon në muajin dhjetor, e gjatë tërë kësaj kohe, kandidatët do të marrin njohuri nga ligjërues vendorë e ndërkombëtar, profesionistë të kësaj fushe, teksa pas përfundimit, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje t’i vijojnë studimet e doktoraturës në nivel ndërkombëtar.

 Të interesuarit që duan të bëhen pjesë e kësaj shkolle do të fitojnë edhe kredi që njihen gjatë studimeve të doktoraturës, të cilat janë të pranuara në mbi 250 universitetet ndërkombëtare me të cilat UBT ka marrëveshje bashkëpunimi.

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme