SBAShK: Të aplikohet menjëherë vendimi i Qeverisë që shtatzënat të lirohen nga obligimi për t’u paraqitur në punë

Prishtinë | 20 Pri 2021 | 12:37 | Nga Ekonomia Online

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) ka kërkuar që vendimi i Qeverisë së Kosovës, që punëtoret shtatzëna të lirohen nga obligimi për t’u paraqitur në punë duke iu krijuar mundësinë që të punojnë nga shtëpia, të aplikohet menjëherë.

SBASHK përmes një komunikate për media thotë së ky vendim i Qeverisë nuk është duke u zbatuar.

“SBASHK-ut duke pasur parasysh se Vendimi i Qeverisë është në fuqi që nga dita e djeshme, (19 prill 2021), ndërsa Drejtoritë Komunale të Arsimit si dhe punëdhënësit tjerë nuk janë duke e zbatuar pikën 7 të këtij vendimi. Prandaj kërkon nga institucionet përgjegjëse për kontrollin e zbatimit të këtyre masave të Qeverisë që të angazhohen dhe inspektojnë lidhur me zbatimin e kësaj mase në institucionet arsimore dhe të obligojnë institucionet që punëtoret shtatzëna të lirohen menjëherë nga procesi mësimor, që është duke u zhvilluar me prezencë fizike në institucionet arsimore, aq më tepër kur sistemi arsimor është vlerësuar si nga më të rrezikuarit nga prekja me Covid dhe të marrin masa adekuate e konformë Ligjit për ata që nuk i zbatojnë këto masa për parandalimin e përhapjes së pandemisë”, thuhet në reagimin e SBASHK.

Tutje, SBASHK thotë se lidhur me këtë kërkesë ka komunikuar edhe me Ministren Nagavci .

“SBASHK apelon të shkollat dhe Drejtoritë Arsimore që të bashkëpunojnë ngushtë dhe ta ndihmojnë Ministren Nagavci për gjetjen e zgjidhjes së pranueshme në mënyrë që të nis së implementuari masa 7 në mënyrë që punëtorët shtatzëna në tërë sistemin arsimor, që nga çerdhet e deri në Universitet të lirohen nga obligimi i paraqitjes në vendet e punës e duke gjetur zëvendësim adekuat për to që nga dita e nesërme”, vijon reagimi.


Fjalë Kryesore:

Të ngjashme