SBAShK-u me kërkesë për Ministrinë e Arsimit: Të hënën të jetë ditë pushimi

Prishtinë | 12 Tet 2021 | 14:11 | Nga Ekonomia Online

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Tekonolgjisë me anë të një komunikata për media ka kërkuar që ditën e hënë, një ditë pas zgjedhjeve, të jetë ditë pushimi.

Sipas tyre, dita e hënë të shfrytëzohet për ajrosje dhe dezinfektim të ambienteve shkollore.

Sindikata pret që këtë vendim ta mbështes edhe Ministria e Arsimit dhe të marr një vendim për këtë çështje.

“SBASHK-u përkrah propozimin e Asociacionit të Komunave të Kosovës që të hënën e 18 tetorit mos të mbahet mësimi në shkollat e Kosovës, por ajo ditë të shfrytëzohet për ajrosjen dhe dezinfektimin e gjithë ambienteve shkollore me qëllim që të krijohen parakushtet për ruajtjen e shëndetit të nxënësve dhe punëtorëve arsimor. Ky propozim është i qëlluar ngase të dielën e 17 tetorit ambientet e shkollave do të përdorën për t’u zhvilluar zgjedhjet lokale dhe në ambientet e tyre do të kenë prani të shumë votuesve dhe ekziston frika e arsyeshme se virusi mund të vij dhe të mbetët në shkollë dhe të rrezikojë pastaj shëndetin e nxënësve dhe gjithë personelit të shkollës dhe kjo do të bënte që të kemi edhe cenim të procesit mësimor, i cili për momentin ka rrjedhë të mbarë.”

“SBASHK-u beson se edhe MASHTI do ta analizojë drejt çështjen dhe do të sjell vendim meritor lidhur me të hënën e 18 tetorit dhe do të mbështes Drejtoritë Arsimore që ato ta monitorojnë situatën dhe të kontribuojnë që shkollat të jenë të përgatitura e të sigurta për të vazhduar me procesin mësimor”, thuhet në deklaratën e SBASHK-ut.

Të ngjashme