Bytyqi: Ligji për Gjuhët në Maqedoni, arritje e rëndësishme për popullin shqiptar

Prishtinë | 11 Jan 2018 | 19:45 | Nga

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka reaguar pas miratimit të ligjit për gjuhët në Maqedoni.

Bytyqi përmes një postimi në Facebook ka uruar shqiptarët dhe Parlamentin e Maqedonisë. Sipas kreut të MAShT-it, miratimi i ligjit për gjuhët është një arritje e rëndësishme për popullin shqiptar.

Postimi i plotë i Shyqiri Bytyqit: 

Sot Parlamenti i Maqedonisë ka Miratuar ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe në Maqedoni kjo është një arritje e rëndësishme për popullin shqiptar. Në të gjitha organet e pushtetit qendror në Republikën e Maqedonisë, institucionet shtetërore, ndërmarrjet publike, drejtoritë etj, gjuhë zyrtare përveç gjuhës maqedonase dhe shkrimit të saj do të jetë edhe gjuha shqipe.
Urime për popullin shqiptar dhe Parlamentin e Maqedonisë i cili dha dritën jeshile për miratimin e këtij ligji.

Sh.Bytyqi

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme