DnV: 35% e qytetarëve të katër komunave, kanë votuar deri në orën 16:00

Prishtinë | 19 Maj 2019 | 18:23 | Nga Ekonomia Online

Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim”, po vazhdon vëzhgimin e procesit zgjedhor në zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq dhe Zveçan, 19 maj 2019. Procesi i votimit po vazhdon të zhvillohet i qetë.

Deri në orën 16:00, sipas raportimeve të vëzhguesve të DnV-së, për të votuar kanë dalë rreth 35% e të gjithë votuesve me të drejtë vote.

Dalja e votuesve sipas komunave: Zubin Potok (39%), Zveçan (38%), Leposaviq(34%) dhe Mitrovicë e Veriut (33%).

Parregullsitë më të shpeshta që po e përcjellin procesin e votimit në terren deri në orën 16:00 janë:

-Votimi familjar i evidentuar në 23 vendvotime, në katër komunat ku po mbahen zgjedhjet.
-Ankesa lidhur me Listën e Votuesve janë raportuar në 6 raste.
– Votimi jashtë kabinës, është vërejtur në pesë raste.
-Tentime për të votuar më shumë se një herë (votimi i dyfishtë), janë evidentuar në dy raste.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme