Foshnjat e para në vitin 2017, në Shqipëri vajzë, në Kosovë e Maqedoni djalë

Prishtinë | 01 Jan 2017 | 10:08 | Nga

Foshnja e parë e lindur në vitin e ri 2017 në Shqipëri është vajzë, ndërsa në Kosovë dhe Maqedoni është djalë.

Foshnja e parë ka ardhur në kryeqytetin e Shqipërisë vetëm katër minuta pas ndërrimit të viteve dhe ajo peshonte 3.700 gram. Foshnja dhe nëna gëzon shëndet të plotë.

Ndërkohë, në Qendrën Klinike Universitarte në Prishtinë, fëmiu i parë ka lindur djalë dhe peshon 3.650 gram. Ky fëmijë i parë në vitin 2017 në Kosovë ka lindur përmes operacionit dhe gjendja e tij bashkë me nënën është shumë e mirë.

Foshnja e parë në Shkup në vitin 2017 është djalë, i lindur në orët e hershme të mëngjesit, gjegjësisht në ora 04:15 në Spitalin e specializuar për gjinekologji “Nënë Tereza” në Çair.

Qendra rajonale për menaxhim me kriza bëri të ditur se foshnja peshon 3.4 kilogram dhe i gjatë 53 centimetra. Ky është fëmija i parë i nënës Hikmet Ramadan Nuredini e lindur në vitin 1991.

Nënën dhe fëmijën sot do ti vizitojë kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski, njofton shërbimi për informim i Qytetit të Shkupit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme