Haradinaj kritikon kompanitë e naftës për çmimet

Prishtinë | 26 Dhj 2018 | 10:03 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se qytetarët e Kosovës janë duke u dëmtuar financiarisht nga kompanitë që importojnë dhe shesin naftë në vend.

“Çmimi i naftës në tregun botëror dhe rajonal është më i ulët aktualisht, derisa në tregun kosovar, operatorët nuk kanë reflektuar”, ka thënë Haradinaj.

“U bëj thirrje Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, Ministrisë së Tregtisë, Shoqatës e Naftëtarëve dhe të gjithë mekanizmat e tjerë që të ndërmarrin hapat e nevojshëm për ta ndryshuar këtë praktikë të keqe që dëmton qytetarët tanë”, ka shkruar ai në Facebook.

“Çmimi i naftës duhet të jetë konform çmimit të tregut! Është e kuptueshme që tregu i lirë funksionon i pavarur, por kjo nuk nënkupton, në asnjë formë, dëmtimin e qëllimshëm të buxhetit të familjeve kosovare!”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme