Havolli: Gjendja nuk është e mirë në parandalimin dhe luftimin e korrupsionit

Prishtinë | 03 Pri 2019 | 08:53 | Nga Ekonomia Online

Drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsionit, Shaip Havolli, ka bërë me dije se procesi i deklarimit të pasurisë së zyrtarëve publikë ka shkuar mirë dhe verifikimit do t’i nënshtrohet 20 për qind e listës së përgjithshme.

Ai nuk e ka përjashtuar mundësinë që ky numër të rritet në rast të denoncimeve nën dyshimet për deklarim të rremë.

Në një intervistë për gazetën “Epoka e re”, Havolli ka thënë se në Kosovë ekziston një gjendje jo e mirë sa i përket parandalimit dhe luftimit të korrupsionit, sidomos të nivelit të lartë.

Megjithatë, ai ka treguar se mbi 100 raste për korrupsion janë duke u trajtuar në këtë agjenci sa i përket tremujorit të këtij viti.

Havolli ka paralajmëruar se do të ketë zgjerim të kompetencave dhe forcim të rolit të AKK-së në luftimin e korrupsionit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme