Jashari: Masakrat shpërfaqin sakrificën e jashtëzakonshme të popullit tonë për liri e pavarësi

Prishtinë | 18 Kor 2021 | 12:52 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Skenderajt, Bekim Jashari, ka njoftuar se sot ka qenë i pranishëm në konferencën “Masakrat dhe krimet serbe, malazeze dhe të tjerëve në trojet shqiptare 1912 -1999”, organizuar nga shoqata “Trojet e Arbrit”, me kryetar, Nue Oroshi.

Jashari tha se kjo konferencë bëri bashkë shumë historianë e studiues nga të gjitha trojet shqiptare në qytetin tonë historik Skenderaj.

“Me këtë rast para të pranishmëve deklarova se numri i madh i punimeve që do të prezantohen sot në këtë konferencë tregon për numrin e madh të masakrave që janë zhvilluar mbi popullin tonë autokton dhe njëkohësisht dëshmojnë madhështinë dhe historinë e lavdishme të popullit tonë, rrugën e mundimshme deri tek Liria të cilën sot e gëzojmë”, shkroi Jashari në Facebook.

Tutje, i pari i Komunës së Skenderajt tha se “numri i madh i masakrave të tmerrshme mbi popullin e pafajshën shqiptar janë dëshmia ma e mirë e gjonicidit dhe krimeve makabre që shteti serb bëri mbi Ne me dekada, për të cilat ende kriminelet dhe shteti serb nuk janë dënuar.”

“Nga ana tjëtër këto masakra shpërfaqin sakrificën e jashtëzakonshme të popullit tonë për Liri e Pavarësi.”

“Është obligim i secilit nga Ne, por edhe më shumë i historianëve e studiuesve tonë që të mbledhim, faktojmë e argumentojmë luftën tonë të drejtë për çlirimin e vendit në njerën anë dhe në anën tjetër të dëshmojmë krimet që shteti serb bëri pamëshirshëm në Kosovë”, shtoi Jashari.

Të ngjashme