KEDS paralajmëron ndërprerje të rrymës në këto vendbanime

Prishtinë | 20 Nën 2020 | 18:06 | Nga Ekonomia Online

KEDS ka paralajmëruar se nesër në disa vendbanime të Kosovës nuk do të ketë rrymë, shkruan Gazeta Express.

Arsyeja e ndërprerjes janë punimet e domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

21.11.2020

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koliqi (Kodi: 14016002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit linjor.

2.

Nga TS 220/35/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gllobari 2 (Kodi: 16100028) prej orës 09:00-11:00 dhe nga ora 12:00-14:00

Vendet: Gllobar, Tërrstenik dhe Verbofc

Arsyeja: Riparimin e dy ndarësve linjor 10kV në daljen 10 kV Gllobari

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilani II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kufca (Kodi: 60061006) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Kufca, Stanishor, Mellci, Strazhë, Kosmata, Draganca, Manastiri, Mozgovë, Makreshi i ulët dhe i Epërm, Draganci i vjetër .

Arsyeja: Nderimi I shtyllave te kalbura me shtylla te betonit ( 1 Mellce +1 Dragance)

2.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rubovci (Kodi: 62000003) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: fshatrat: Berivojcë (një pjesë) dhe Ruboc.

Arsyeja: Largimi i përçuesve 10kV për pastrimin e trasesë në lokacionin – Berivojcë.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pataqani (Kodi: 82000001) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja: Montimi i ndarsit linjor 10/20 kV

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kraishta (Kodi: 41000002) prej orës 09:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishta, Bujani, Bregu i Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishtë.

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10 kV në shtylla të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gotovusha (Kodi: 40044005) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Një pjesë e Shtërrpcës te Shkolla, OSBE-ja, Biti e Ulët, Biti e Epërme, Shushiqë, Palojë, Gotovushë, Drekoci, Viqë, Firaj dhe Brod.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit linjor.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bablaku (Kodi: 41000001) prej orës 13:00 deri në ora 15:30

Vendet: Rubovci, Kojska, ETC, Firma Luma, Gurthyesi Nuredin Kuzhani, Lagjja Jeta e Re.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave në largpërçues.

4.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10KV Bablaku-Bizneset (Kodi: 40041005) prej ores 13:00 deri në ora 15:30.

Vendet: Kazerma, Mineksi, FSK TS i ri dhe IRK-ja.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave në largpërçues.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mushtishti (Kodi: 32000002) prej orës 14:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja: Aktivizimi i linjës Shirokë- Sopije.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shiroka e re (Kodi: 32000019) prej orës 15:00 deri ne ora 16:00

Vendet: Shirokë.

Arsyeja: Aktivizimi i linjës Shiroke Sopije.

22.11.2020

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rashinca (Kodi: 41046001) prej orës 08:00 deri në ora 14:00

Vendet: Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci dhe Gjergjaj.

Arsyeja: Vendosja e konzollave të tensionit të mesëm në shtyllat e betonit.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (Kodi: 73000009) prej orës 10:00-10:30 dhe nga ora 13:30-14:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbulë, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishte dhe Begaj.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehen

TS 10/0.4 kV Skromë-1 (Kodi: 73000009021) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Shilovicë (Kodi: 73000009020) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Skromë-2 (Kodi: 73000009022) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Bozhlan (Kodi: 73000009023) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Gumnisht-1(Kodi: 73000009024) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Gumnisht-2(Kodi: 73000009025) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Korollovë (Kodi: 73000009026) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4 kV Vesekovc (Kodi: 73000009021) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kV në shtyllën e re, tërheqja e përçuesve të lakuar.

23.11.2020

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vasileva (Kodi: 16021006) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Pokleku, Vasileva, Sefë Hasi-Ferma e lopëve dhe Rexhep Cërrvadiku.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit me shtylla të reja të betonit, tërheqja e përçuesve në Poklek.

22.11.2020

Punime në projekte investive

Prizren

Nga NS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet LP 35 kV Dragashi:

Pa tension do të mbesin:

NS 35/10kV Zhuri me kod: 300350 me dt.22.11.2020 (e diele) nga ora 10:00 deri në ora 16:00

NS 35/10kV Dragashi me kod: 300360 me dt.22.11.2020 (e diele) nga ora 10:00 deri në ora 13:00

NS 35/10kV Dikanca me kod: 300370 me dt.22.11.2020 (e diele) nga ora 10:00 deri në ora 13:00

HC Eurokos – Dragash me kod: 300400 me dt.22.11.2020 (e diele) nga ora 10:00 deri në ora 13:00

HC Orqusha – Dragash me kod: 300500 me dt.22.11.2020 (e diele) nga ora 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: fshatrat: Zhur, Shkozë, Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë, Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Shkozë (një pjesë) dhe Vërmicë, Poslishtë dhe Vlashnjë, Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë,BECHTEL ENKA-GP Uzgur Yilmaz në Zhur, Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok, Blaç, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg dhe Zaplluxhë, Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit, Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme, Rrenc, Baçkë, Dikancë, Leshtan dhe Radesh.

Rrugët: 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë), 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 482 Sheshi Komunal, 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë),

Pa tension do të mbesin edhe: HC Orçusha (Dragash), Eurokos HC-Dragash, HC Frigoffod dhe HC Dikanca.

Arsyeja: Testimi i SCADA-së, faza e tretë.

23.11.2020

Punime në projekte investive

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10 kV Ferizaj IV do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat (kodi: 40000002 ) prej ores 10:00-17:00

Vendet: Fshati i Vjeter, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.

Arsyej : Ngritja e shtyllave nën tension në projektet e CAPEX 2019.

2.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Shën Jeronimi (kodi: 16100002266) prej orës 09:00-21:00

TS 10/04 kV TS Shën Jeronimi (kodi: 16100003206) prej orës 09:00-21:00

Vendet: rr. Tirana dhe Shën Jeronimi.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesitdo të ndërprehet:

TS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej orës 08:00-17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikycja në rrjetin e ri nëntokësor.

2.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Deponia e mbeturinava (kodi: 16100002266) prej orës 09:00-16:00

Vendet: Deponia e mbeturinava.

Arsyeja: Ngritjen e shtyllave nën tension.

22.11.2020

Punime me kërkesën e palëve të treta

Gjakovë

1.

TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qendra (Kodi 81000002) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr. Abedin Tërbeshi, rr. Ali Ibra, rr. Ferhat Binishi (një pjesë), rr. Ismail Qemali, rr. Marin Barleti, rr. Mazllum Lakuci, rr. Mbretëresha Teuta, rr. Nënë Tereza, rr. Përmet Vula (një pjesë), rr.Petro Nini Luarasi, rr.Rruga Tirana, rr.Skënderbeu (një pjesë), rr.Tefik Çanga dhe rr.Vëllezërit Frashëri.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

1.

NgaTS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Jezerci (Kodi 40042003) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Manastirc, Nerodime e Ulët dhe e Epërme, Balaj, Jezerc dhe bizniset private.

Arsyeja: Zhvendosja e shtyllës së tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Shën Jeronimi (kodi: 40000003201) prej orës 09:00-21:00

TS 10/04 kV TS Shën Jeronimi (kodi: 40000003206) prej orës 09:00-21:00

Vendet: rr. Tirana dhe Shën Jeronimi.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

24.11.2020

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej orës 08:00-17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkycja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikycja në rrjetin e ri nëntokësor.

Të ngjashme