AAK-ja e Prizrenit akuzon pesë zyrtarë komunalë për keqpërdorim të pozitës

Prishtinë | 16 Jan 2020 | 08:13 | Nga Ekonomia Online

Dega e AAK-së në Prizren ka paraqitur kallëzim penal ndaj pesë zyrtarëve të Komunës së Prizrenit, me pretendimin se kanë kryer veprën penale të keqpërdorimit të pozitës zyrtare me rastin e lejimit të këmbimit të një prone komunale me një pronë private në mënyrë të kundërligjshme.

Por lidhur me këtë çështje ka reaguar drejtori i Administratës në Komunën e Prizrenit, Osman Hajdari, që ka paralajmëruar Degën e AAK-së dhe autorët e këtij kallëzimi penal se do të përballen me padinë për shpifje dhe dëmtim të imazhit për shkak të akuzave të pabazuara dhe me motive politike, shkruan sot “Koha Ditore”.

Prokuroria Themelore e Prizrenit të mërkurën ka konfirmuar pranimin e kallëzimit penal të parashtruar nga Dega e AAK-së në fillim të këtij muaji.

“Prokuroria Themelore në Prizren ju njofton se me datë 03 janar 2020 në Prokurori është dorëzuar kallëzimi penal nga Dega e AAK-së në Prizren kundër kryetarit të Komunës, tre drejtorëve të drejtorive dhe një zyrtari ligjor, për veprën penale ‘Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’ nga neni 422 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK), lidhur me këmbimin e pronës komunale me pronën private, në kundërshtim me Ligjin Nr. 04/L- 144 për dhënien në shfrytëzim dhe këmbim të pronës së paluajtshme të Komunës”, ka thënë zyrtarja për informim e kësaj prokurorie, Fitore Mehmeti- Sejrani.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme