Bllokohet rruga Pejë-Kullë-Rozhajë, kalimi vetëm përmes Mitrovicës

Prishtinë | 06 Maj 2018 | 15:45 | Nga

Qarkullimi në rrugën rajonale Pejë-Kullë-Rozhajë është ndërprerë që nga ora 9:30 e ditës së sotme. Në pikën kufitare në Kullë, Radios Mali i Zi i është thënë se për rregullimin terrenit duhen së paku dy ditë.

Sipas informacioneve që ka televizioni publik i Malit të Zi nga pikëkalimi kufitar në Kullë, deri tek ndalimi i qarkullimit të automjeteve ka ardhur si pasojë e rrëshqitjeve të dheut tek vendi i njohur si “Uji i Savës”, gjë që ka bllokuar të dy kahet e rrugës.

Seksioni në të cilit kanë rënë disa tonë gurë shkëmborë ndodhet mes pikës kufitare mes Malit të Zi e Kosovës, transmeton Koha.net.

“Për mirëmbajtjen e një pjese të rrugës ku ka ndodhur rrëshqitja e dheut, përgjegjëse është Kosova. Për pastrimin e rrugës dhe hapjen e saj për qarkullim, nevojiten së paku dy ditë, që do të thotë se kaq kohë do të zgjasë ndalesa e qarkullimit mes Rozhajës dhe Pejës”, i kanë thënë Radio Malit të Zi nga pikëkalimi kufitar në Kullë.

Image

Për Koha.net, nga Policia e Kosovës në Rajonin e Pejës kanë konfirmuar se është bllokuar rruga si pasojë e të reshurave atmosferike të ditës së djeshme, që kanë vazhduar pothuajse tërë natën.

Të gjithë qytetarëve që udhëtojnë për në Kosovë, Mali i Zi u rekomandon shfrytëzimin e rrugës rajonale Rozhajë-Mitrovicë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme