Kastrati i cilëson të arsyeshme shqetësimet e banorëve rreth kufirit në Karaqevë

Prishtinë | 25 Kor 2018 | 17:31 | Nga

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati është takuar ditën e djeshme me Komandantin e njësisë Jug-Lindje të KFOR-it, Daniele Bajata dhe banorët e Karaqevës.

“Takimi kishte për qëllim sqarimin e vendosjes së tabelës njoftuese nga ana e KFOR-it në këtë fshat.

Sipas Komandantit të KFOR-it, tabela të tilla po vendosen në gjithë territorin e Kosovës dhe shërbejnë si njoftim vetëm për ushtarët e KFOR-it dhe zyrtarët e UNMIK-ut.

Ai u pajtua që gjuha e përdorur në tabelë nuk ka qenë më e duhura dhe që duhet të ketë konsultim paraprak me komunën dhe banorët para vendosjes së tyre”, njofton komuna e Kamenicës.

Kryetari i Komunës, Qëndron Kastrati i cilësoi si shumë të arsyeshme shqetësimet e banorëve.

Ai i kërkoi KFOR-it që para veprimeve të tilla të konsultohen edhe institucionet lokale.

Sipas Kastratit, hyrja e xhandarmërisë serbe në këtë pjesë është shqetësuese dhe duhet të ndalohet.

Palët në takim u dakorduan që të rishikohet lloji i tabelave që po vendosen dhe që vendosja e tyre të bëhet gjithmonë në konsultim paraprak me komunën dhe banorët.

Gjithashtu kryetari Kastrati dhe komandanti Bajata, caktuan edhe një takim konsultativ për këtë çështje.

Të ngjashme