Komuna e Prishtinës shpall gjendjen e jashtëzakonshme

Prishtinë | 06 Jan 2017 | 18:48 | Nga

Komuna e Prishtinës ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme për 48 orët e radhës për shkak të reshjeve të vazhdueshme të borës, temperaturave të ulëta dhe vështirësive që këto kushte mund t’i sjellin në qarkullim.

“Të gjitha kompanitë e kontraktuara për pastrimin e rrugëve, me të gjitha kapacitetet që kanë duhet të jenë në terren. Përveç 8 kompanive aktuale, do të angazhohet edhe një kompani shtesë, në mënyrë që sa më shpejt të përmirësohet situata si në rrugët në qytet ashtu edhe në rrugët nëpër fshatra të Komunës së Prishtinës”, thuhet në njoftimin e Komunës.

Komuna iu bënë thirrje edhe njëherë qytetarëve që të mos ngasin automjetet e tyre pa pajisjet dimërore, si dhe të mos parkojnë makinat në vendet ku pengojnë kompanitë e pastrimit të kryejnë punët e tyre.

Masat e tilla merren për të shmangur bllokimet dhe aksidentet eventuale, megjithëse deri më tani të gjitha rrugët kryesore janë të kalueshme.

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: one or more people, people walking and outdoor

Image may contain: outdoor

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme