Kontrata punësimi në kundërshtim me ligjet dhe konkurset në Podujevë

Prishtinë | 22 Kor 2019 | 09:07 | Nga Ekonomia Online

Në kundërshtim me Ligjin për shërbyesit civilë dhe konkurset e saj ka lidhur kontrata Komuna e Podujevës gjatë vitit të kaluar. Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka gjetur plotë dallavere në këto punësime.

Rreth 30 punëtorë me kontrata mbi vepër ka angazhuar kjo komunë në vitin 2018 për periudha më shumë sesa që e lejon Ligji. Rastet që i ka testuar ZKA-ja ka gjetur se zyrtarët komunalë kishin përdorur procedura të thjeshtëzuara për t’i pranuar këta punëtorë që veç ishin duke punuar, shkruan sot Koha Ditore.

“Sipas Ligjit nr.03/L-149 për Shërbimin Civil, neni 12, pika 4 dhe Ligjit Nr. 03/L-212 i Punës, neni 10, lejohet lidhja e kontratave për shërbime të veçanta për detyra specifike. Në bazë të kësaj, Komuna për realizimin e shërbimeve të domosdoshme kishte angazhuar 29 persona përmes Marrëveshjeve për Shërbime të Veçanta (MShV)”, thuhet në raportin e Auditorit për vitin 2018.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme