Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, priti në takim miqësor, delegacionin austriak

Prishtinë | 27 Sht 2022 | 16:30 | Nga Ekonomia Online

Kryetari Shaqir Totaj, priti sot, në takim miqësor, delegacionin austriak parlamentar të landit të Austrisë së ulët (Niederösterreich/Lower Austria), të udhëhequr nga Kryetari i Kuvendit të këtij landi, z. Karl Wilfing, i shoqëruar dhe me Ambasadorin Austriak në Kosovë, z. Christoph Weidinger.

Fillimisht, Kryetari Totaj i njoftoi mysafirët për jetën multidimensionale në Prizren, pasi, diversiteti kulturor e social është vlerë e padiskutueshme e qytetit të Prizrenit.

Ndër të tjera, u diskutua për zgjerimin e bashkëpunimit me Austrinë, me theks të veçantë zhvillimin ekonomik, ku Kryetari Shaqir Totaj, shprehu gatishmërinë për pritjen e investitorëve të huaj, meqë, Komuna e Prizrenit gëzon hapësirë të duhur dhe fuqi të kualifikuar punëtore.

Sporti dhe muzika ishin gjithashtu tema të bisedës, pasi, Qeverisja Lokale me investimet në kulturë e sport do ta fuqizojë potencialin e të rinjve të Komunës së Prizrenit.  

Të ngjashme