Paraburgim ndaj shtatë të dyshuarve për veprat penale të narkotikëve

Ferizaj | 12 Shk 2019 | 14:44 | Nga Ekonomia Online

Gjykata Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës së paraburgimit, ndaj të pandehurit B.S; G.K; Xh.S; H.B shtetas të Republikës së Kosovës dhe J.B; F.B; F.B.1. shtetas të Republikës së Maqedonisë. për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën  penale blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge, përcaktuar me nenin 273 lidhur me nenin 281 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Tëpandehurit dyshohet se më 10.02.2019, në fshatrat Papaz dhe Pojatë – Komuna e Ferizajt, pas informacioneve përmes rrugëve operative të Policisë së Kosovës, gjatë ndjekjes së një veture të dyshimtë, e cila është dyshuar se ka ngarkesë me lëndë narkotike, e njëjta është mbajtur nën vëzhgim, më pas vetura e njëjtëështë larguar nga vendi i ngjarjes dhe pas informacioneve që të pandehurit kanë vepruar si anëtar të grupit të organizuar, Policia e Kosovës – Sektori Anti-Drogë, pas kontrollimit të dy lokacioneve, ka gjetur substancë të dyshuar të llojit marihuanë në sasi prej 209 kg e 202 gr, e cila ka pasur për qëllim shitjen, shpërndarjet dhe transportin jashtë shtetit të Kosovës. Sasia e llojit marihuanëështë konfiskuar ndërsa gjyqtarja e procedurës paraprake e Gjykatës Themelore në Ferizaj, Hysnije Gashi, ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaj ndaj të dyshuarve.

Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme