Komunat në veri vazhdojnë me administrata paralele

Mitrovica | 01 Gus 2016 | 08:16 | Nga

Transformimi i administratave komunale në veri ka ngecur për shkak se të zgjedhurit e këtyre komunave shuarjen e tyre e kanë ndërlidhur me formimin e Asociacionit.

Kur është fjala për ilegalitet në administratë, përjashtim bën vetëm Mitrovica Veriore.

Por në Zveçan, Leposaviq dhe në Zubin-Potok ende janë funksionale administratat paralele, të cilat ofrojnë shërbime për qytetarët nën logon e Serbisë.

Serbët në vazhdimësi kanë insistuar që edhe këtë çështje ta shtrojnë si temë në dialogun e Brukselit.

Ndërkaq, Qeveria e Kosovës në vend të dialogut ka hartuar një plan për integrimin e këtyre administratave në sistemin e Kosovës, implementimin e të cilit kanë thënë se janë duke e bërë zyrtarë të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal.

Të ngjashme