“Kosova, vend me perspektivë drejt integrimit euroatlantik”

Prishtinë | 08 Maj 2018 | 19:50 | Nga

Në kuadër të vizitës që po realizon në Republikën e Kosovës, një delegacion nga shteti i Iowa-së i SHBA-së, sot është pritur nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, njofton Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Gashi shprehu mirënjohje për popullin dhe administratën e SHBA-së, e cila ka ofruar mbështetje të vazhdueshme nëpër të gjitha fazat historike nëpër të cilat ka kaluar populli dhe vendi ynë.

Ai tha se të rinjtë e vendit tonë janë potencial për të ofruar suksese jo vetëm për vendin tonë por edhe për rajonin dhe më gjerë.

MKRS-ka bashkëpunim në shumë fusha me SHBA-të, përmes Ambasadës Amerikane e cila është e akredituar në Kosovë.

Shteti i Iowa-së është një shenjë dalluese e mbështetjes së vendit tonë në shumë dimensione, ka thënë ndër të tjera ministri.

Ndërtimi i qendrës rinore multifunksionale në rajonin e Gjakovës, e cila do të bëhet sipas modelit amerikan, do të jetë shenjë e qartë dalluese e përkushtimit në mbështetje të rinisë së vendit tonë për edukim jo formal.

Delegacioni nga SHBA, thanë se ndihen të impresionuar nga zhvillimet pozitive që po shohin në Republikën e Kosovës për të bërë realitet ëndrrën drejt integrimeve euroatlantike.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme