Lekaj nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Turqinë

Prishtinë | 28 Tet 2018 | 18:40 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, të dielën është pritur në Stamboll nga homologu i tij turk Mehmet Cait Turhan. Me këtë rast, krerët e infrastrukturës së dy vendeve nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi për Bashkëpunim në Veprimtari Kërkimore – Zhvillimore në Fushat e Transportit.

Kjo marrëveshje sjell një numër aktivitetesh prej të cilave Kosova do të përfitojë nga përvoja turke në transportin rrugor dhe aviacion, përmes shkëmbimit të informacioneve mbi politikat sektoriale, legjislacionin primar e sekondar të të dyja vendeve, vizita të zyrtarëve e ekspertëve trajnues dhe organizime të tjera që kanë për qëllim ngritjen e performancës së dikastereve të Ministrisë së Infrastrukturës.

Në takimin mes Lekajt dhe Turhan u diskutua rreth të arriturave dhe sfidave të transportit të Kosovës. Lekaj theksoi lidhjen e qyteteve të Kosovës me rrugë të standardizuara dhe infrastrukturë përcjellëse moderne, ndërkaq vlerësoi se transporti hekurudhor ka nevojë për investime . Në këtë pikë, Turhan shprehi gatishmërinë për ndihmë financiare dhe burime të nevojshme njerëzore.

Lekaj po qëndron në Stamboll me ftesë të shtetit turk për pjesëmarrje në ceremoninë e hapjes së aeroportit të ri të Stambollit që do të zë vend të hënën.​

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme