Ministri Berisha priti në takim drejtorin e Qendrës Marshall, Dayton

Prishtinë | 20 Mar 2018 | 14:43 | Nga

Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës (MFSK), Rrustem Berisha, priti sot në një takim drejtorin e Qendrës  Evropiane për Studime të Sigurisë “George C. Marshall”, Keith W. Dayton.

Ministri Berisha, me këtë rast, ka falënderuar drejtorin e Qendrës Marshall z Dayton për vizitën dhe  mbështetjen që i ka dhënë kjo qendër FSK-së për një kohë të gjatë,  duke i trajnuar dhe përgatitur një numër të madh të pjesëtarëve të saj në Qendrën Marshall në Garmish të Gjermanisë.

Gjatë takimit, ministri Berisha dhe drejtori Dayton, biseduan  për vazhdimin e bashkëpunimit në mes FSK-së dhe Qendrës Marshall.

Ministri Berisha po ashtu e njoftoi Dayton  edhe me zhvillimet e përgjithshme të FSK-së, në veçanti ai foli për bashkëpunimin ndërkombëtar dhe rajonal, bashkëpunimin me NATO-n, Gardën Kombëtare të Ajovës,  duke vlerësuar padyshim kontributin e ekspertëve amerikanë në këtë drejtim.

Nga ana e tij, drejtori i Qendrës Marshall, Keith Dayton, duke falënderuar ministrin Berisha për pritjen, shprehu edhe kënaqësinë e tij për arritjet e FSK-së. Ai njëherazi lavdëroi edhe pjesëtarët e FSK-së për sukseset e treguara gjatë shkollimit të tyre në Qendrën Marshall.

Gjithashtu, drejtori i Qendrës Marshall u zotua dhe premtoi se mbështetja për mekanizmat e sigurisë do të vazhdojë, dhe se bashkëpunimi me FSK-në do të thellohet edhe më tepër.

 

 

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme