Në kufi i konfiskohen 52 mijë franga një udhëtari

Prishtinë | 08 Tet 2021 | 15:48 | Nga Ekonomia Online

Dogana e Kosovës ka njoftuar se në pikë kalimin kufitar të Dheut të Bardh njësit e antikontrabandës së Doganës së Kosovës kanë gjetur në një veturë 52 mijë franga.

Rasti ka ndodhur ditën e sotme.

“Në pikë kalimin kufitar të Dheut të Bardh njësit e antikontrabandës së Doganës së Kosovës kanë selektuar një veture të dyshimtë për kontroll detal. Pas kontrollimit të udhëtarit në xhaketë janë gjetur mjete monetare në vlerë prej 52,000.00 CHF. Nga këto mjete 25% respektivisht 13,000.00CHF i janë përcaktuar si gjobë për mosdeklarim të mjeteve monetare, ndërsa 75% respektivisht 39,000.00 CHF i ndalen për procedura të mëtejme”, thuhet në njoftim.

Tutje, në njoftim thuhet se me rastin e zbulimit të mjeteve monetare është njoftuar edhe Prokuroria dhe rasti është duke u trajtuar nga hetimet.

Të ngjashme