Për tre muaj, 14 kamionë të konfiskuar me thëngjill që shitej ilegalisht

Prishtinë | 16 Jan 2019 | 09:05 | Nga Ekonomia Online

Gjatë tre muajve të fundit janë konfiskuar 14 kamionë me thëngjill të shitur ilegalisht nga inspektorë të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), si masë për parandalimin e ndotjes së ajrit në kryeqytet.

Thëngjilli është përmendur si njëri ndër faktorët kryesorë, pas termocentraleve të KEK-ut, që kontribuon në ndotjen e ajrit, prandaj ai edhe është ndaluar për përdorim në institucionet publike. Por thëngjilli që shitet ilegalisht është cilësuar si shumëfish më i rrezikshëm për ambientin dhe shëndetin e qytetarëve për shkak se është i papërpunuar, shkruan sot Koha Ditore.

Megjithatë, konfiskime apo ngritje rastesh në hetuesi kundër shitësve ilegalë të thëngjillit nuk ka bërë asnjë institucion tjetër. Komuna e Prishtinës nuk i ka bërë publike këto të dhëna, përderisa Ministria nuk ka dërguar raste në gjykatë për shitësit ilegalë të thëngjillit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme